Hieronnat

Hierontahoidoissa olen keskittynyt ratkaisukeskeiseen hoitoon. Käytän hoidoissa triggerterapiaa, fascioiden käsittelyä, lihasenergiatekniikoita ja erilaisia venytyksiä. Olen erikoistunut nivelten mobilisointiin ja tarpeen mukaisesti hoidossa voidaan hoitaa myös nivelongelmia, lisäämällä nivelten liikkuvuutta ja nivelvälystä. 

Triggerterapian avulla voidaan vapauttaa lihakseen tai lihaskalvoon muodostunut jännittynyt yksittäinen alue. Yksittäinen triggerpiste vaikuttaa koko lihakseen ja sitä kautta kehon fascioiden kautta toisiin lihaksiin. Tämä synnyttää kehossa epätasapainoa ja lihasten virheellistä kuormitusta. Kehon muuttuneet asennot kuormittavat niveliä aiheuttaen niveliin rasitusta ja kipua. Triggerpisteille on hyvin tyypillistä lähettää lihaskalvoja pitkin heijastekipua kauemmaksi itse hoidettavalta alueelta. Usein lihaskivun taustalta löytyy monisyisempi tekijä ja ongelma voi olla jossain muualla kehossa kuin itse oireileva alue. Tämän vuoksi on tärkeää hoitaa moninaisesti ja yksilöllisesti.

Triggerpisteitä synnyttävät mm. toistuva, yksipuolinen rasitus, krooniset kivut, stressi, kohonnut verenpaine ja kehon kohonnut happamoituminen.

Hierontahoitoja täydentää myös dry needling eli kuivaneulotus hoidot. Dry needling – hoidot ovat Suomessa melko uusi hoitomuoto, mutta länsimaissa sitä on käytetty jo vuosikymmeniä tehokkaana kivunlievitys menetelmänä. Neuloina käytetään hyvin ohuita, yksittäispakattuja ja steriilejä akupunktio neuloja.

Hoito ei kuitenkaan ole akupunktiota vaan kehon pehmytkudoksissa olevien triggerpisteiden käsittelyä. Neulan avulla voidaan kohdistaa hoito suoraan yksittäiseen triggerpisteeseen vaikka se olisi syvemmällä toisen kudoksen alla. Neulotuksen avulla voidaan vapauttaa lihasjännitystä ja kireyttä, aktivoida immuunipuolustusta ja tehostaa kehon omia paranemisprosesseja. Lihassolujen aineenvaihdunta kiihtyy, kuona-aineet alkavat poistua ja hapenottokyky lisääntyy.

Dry needling hoidossa tunnustellaan kehosta jännittyneet alueet ja etsitään oireita aiheuttavat triggerpisteet. Yleensä neulojen annetaan olla hoidettavalla alueella n. 15 – 20 min, jotta hermosto ehtii rauhoittua ja kipuaistimukset lieventyvät. Alussa neulaa laitettaessa voi tuntua lihasnykäys, joka aiheutuu lihassupistuksesta herkistyneessä triggerpisteessä. Tämän jälkeen alueella voi tuntua painetta ja lämpö alkaa levitä alueelle lihasten rentoutuessa. Hoidon jälkeen voidaan tehokkaasti hieroa lihaksia sekä mobilisoida niveliä lisäten niiden liikkuvuutta.

Dry needling – hoitoa voidaan tehdä turvallisesti lähes koko kehon alueelle ja ennen neulotusta paikallistetaan huolellisesti kehon maamerkit, hermot ja verisuonisto. Dry needling hoito on erinomainen hoitomuoto esim. noidannuolen tms. voimakkaan kivun hoidossa, koska ympärillä olevat lihakset voidaan rentouttaa ilman hieronnan aiheuttamaa kitkaa ja painetta.

Hierontahoito on aina sinulle yksilöllisesti toteutettu hoito, jossa tilanteesi huomioidaan kokonaisuutena. Minulle voi aina kertoa tuntemuksistaan hoidon aikana ja otan ne huomioon. Triggerpisteitä hoidettaessa on tyypillistä tuntea alussa hetken kestävää voimakkaampaa lihaskipua, koska alue on herkistynyt ja yliaktiivinen. Vähän ajan kuluttua tunne helpottaa ja kipu lievittyy. Tilanne voidaan aina huomioida tuntemustesi mukaisesti ja keventää painetta.

Ensimmäiseen hoitoaikaan sisältyy alkuhaastattelu, jotta hoito voidaan toteuttaa sinulle turvallisesti.  Kaikki tiedot ovat salassapidettäviä.

Lämmin hetki - kuumakivihieronta

Kuumakivihieronnassa hoidetaan koko keho päästä varpaisiin, miellyttävästi lämmittävillä ja pehmeillä mineraalikivillä hieroen. Hoito on hyvin lempeä, mutta samalla vaikuttava hieronnan ja lämmön yhdistyessä hoitavaksi kokonaisuudeksi.

Kivien lämpö pehmittää jännittyneitä ja kireitä lihaksia tuoden rentoutusta ja lievittäen kipuja. Lämpö lisää lihasten ja nivelten liikkuvuutta sekä tehostaa aineenvaihduntaa ja verenkiertoa. Kivien mineraalit ja öljy hoitavat ja ravitsevat ihoa. Kiireetön hoito poistaa stressiä ja lisää hyvänolon tunnetta. 

 

 

Selkä huolto - kuumakivihieronta

Hoidossa keskitytään selän alueen hoitoon hieronnan ja kuumakiviterapian yhdistelmällä. Hoito aloitetaan kuumakivihieronnalla, jonka avulla kudokset saadaan lämpimiksi ja rentoutuneiksi. Tämän jälkeen hoidan hieronnan ja mobilisoivien hoitojen avulla jännittyneitä ja kireitä alueita. Hoidon avulla voidaan hoitaa niin lihaksia kuin niveliäkin. 

Hoito sopii erityisesti pitkään jatkuneeseen lihasjännitykseen ja kipuun. Hoidossa päästään syvemmälle kudoksiin ja pystytään vaikuttamaan paremmin ongelma-alueisiin. Hoito on myös kivuttomampaa, koska lihakset ovat rentoutuneempia ja pehmeämpiä. 

Hoidon avulla voidaan lievittää lihasjännitystä - ja kipuja, parantaa liikkuvuutta ja elastisuutta, parantaa aineenvaihduntaa ja verenkiertoa. Hoito tuo rentoutuneen ja lämpimän olon vaikuttaen vielä pitkään hoidon jälkeenkin.

Kommentit

Raija kivijärvi

27.07.2015 21:22

Heippa!
Haluaisin varata niska-hartia-selkä hieronnan 60 min mahdollisimman pian. 30.7. Klo 15.00 jälkeen tai 4.8. Klo 15.jälkeen käyvät minulle.

Elida Runeson

10.09.2014 11:16

Hello! I would like a Niska-hartia ja selkä hieronta, 60 mins.
Best timw would be for me on friday 12.9 at 14.00 or please tell me when you have time free.

Uusimmat kommentit

28.09 | 08:42

hi there i would like to book a 45 minute massage do you have space today this afternoon (monday 28th sep) by any chance? my name is anthea my email is anthea.moys@gmail.com

20.02 | 09:36

Moikka! Tänne on Turun keskustasta n. 30 min ajomatka. Hoitola on Mynämäellä Mietoisissa; Meripääntie 26 23140 Hietamäki. Etusivulta löydät karttalinkin Hoitolalle.

20.02 | 00:42

Missä hoitola sijaitsee?

27.07 | 21:22

Heippa!
Haluaisin varata niska-hartia-selkä hieronnan 60 min mahdollisimman pian. 30.7. Klo 15.00 jälkeen tai 4.8. Klo 15.jälkeen käyvät minulle.

Jaa tämä sivu