Hieronnat

Hierontahoidoissa olen keskittynyt ratkaisukeskeiseen hoitoon. Käytän hoidoissa triggerterapiaa, fascioiden käsittelyä, lihasenergiatekniikoita ja erilaisia venytyksiä. Olen erikoistunut nivelten mobilisointiin ja tarpeen mukaisesti hoidossa voidaan hoitaa myös nivelongelmia, lisäämällä nivelten liikkuvuutta ja nivelvälystä. 

Triggerterapian avulla voidaan vapauttaa lihakseen tai lihaskalvoon muodostunut jännittynyt yksittäinen alue. Yksittäinen triggerpiste vaikuttaa koko lihakseen ja sitä kautta kehon fascioiden kautta toisiin lihaksiin. Tämä synnyttää kehossa epätasapainoa ja lihasten virheellistä kuormitusta. Kehon muuttuneet asennot kuormittavat niveliä aiheuttaen niveliin rasitusta ja kipua. Triggerpisteille on hyvin tyypillistä lähettää lihaskalvoja pitkin heijastekipua kauemmaksi itse hoidettavalta alueelta. Usein lihaskivun taustalta löytyy monisyisempi tekijä ja ongelma voi olla jossain muualla kehossa kuin itse oireileva alue. Tämän vuoksi on tärkeää hoitaa moninaisesti ja yksilöllisesti.

Triggerpisteitä synnyttävät mm. toistuva, yksipuolinen rasitus, krooniset kivut, stressi, kohonnut verenpaine ja kehon kohonnut happamoituminen.

Hierontahoitoja täydentää myös dry needling eli kuivaneulotus hoidot. Dry needling – hoidot ovat Suomessa melko uusi hoitomuoto, mutta länsimaissa sitä on käytetty jo vuosikymmeniä tehokkaana kivunlievitys menetelmänä. Neuloina käytetään hyvin ohuita, yksittäispakattuja ja steriilejä akupunktio neuloja.

Hoito ei kuitenkaan ole akupunktiota vaan kehon pehmytkudoksissa olevien triggerpisteiden käsittelyä. Neulan avulla voidaan kohdistaa hoito suoraan yksittäiseen triggerpisteeseen vaikka se olisi syvemmällä toisen kudoksen alla. Neulotuksen avulla voidaan vapauttaa lihasjännitystä ja kireyttä, aktivoida immuunipuolustusta ja tehostaa kehon omia paranemisprosesseja. Lihassolujen aineenvaihdunta kiihtyy, kuona-aineet alkavat poistua ja hapenottokyky lisääntyy.

Dry needling hoidossa tunnustellaan kehosta jännittyneet alueet ja etsitään oireita aiheuttavat triggerpisteet. Yleensä neulojen annetaan olla hoidettavalla alueella n. 15 – 20 min, jotta hermosto ehtii rauhoittua ja kipuaistimukset lieventyvät. Alussa neulaa laitettaessa voi tuntua lihasnykäys, joka aiheutuu lihassupistuksesta herkistyneessä triggerpisteessä. Tämän jälkeen alueella voi tuntua painetta ja lämpö alkaa levitä alueelle lihasten rentoutuessa. Hoidon jälkeen voidaan tehokkaasti hieroa lihaksia sekä mobilisoida niveliä lisäten niiden liikkuvuutta.

Dry needling – hoitoa voidaan tehdä turvallisesti lähes koko kehon alueelle ja ennen neulotusta paikallistetaan huolellisesti kehon maamerkit, hermot ja verisuonisto. Dry needling hoito on erinomainen hoitomuoto esim. noidannuolen tms. voimakkaan kivun hoidossa, koska ympärillä olevat lihakset voidaan rentouttaa ilman hieronnan aiheuttamaa kitkaa ja painetta.

Hierontahoito on aina sinulle yksilöllisesti toteutettu hoito, jossa tilanteesi huomioidaan kokonaisuutena. Minulle voi aina kertoa tuntemuksistaan hoidon aikana ja otan ne huomioon. Triggerpisteitä hoidettaessa on tyypillistä tuntea alussa hetken kestävää voimakkaampaa lihaskipua, koska alue on herkistynyt ja yliaktiivinen. Vähän ajan kuluttua tunne helpottaa ja kipu lievittyy. Tilanne voidaan aina huomioida tuntemustesi mukaisesti ja keventää painetta.

Ensimmäiseen hoitoaikaan sisältyy alkuhaastattelu, jotta hoito voidaan toteuttaa sinulle turvallisesti.  Kaikki tiedot ovat salassapidettäviä.

Uusimmat kommentit

28.09 | 08:42

hi there i would like to book a 45 minute massage do you have space today this afternoon (monday 28th sep) by any chance? my name is anthea my email is anthea.moys@gmail.com

20.02 | 09:36

Moikka! Tänne on Turun keskustasta n. 30 min ajomatka. Hoitola on Mynämäellä Mietoisissa; Meripääntie 26 23140 Hietamäki. Etusivulta löydät karttalinkin Hoitolalle.

20.02 | 00:42

Missä hoitola sijaitsee?

27.07 | 21:22

Heippa!
Haluaisin varata niska-hartia-selkä hieronnan 60 min mahdollisimman pian. 30.7. Klo 15.00 jälkeen tai 4.8. Klo 15.jälkeen käyvät minulle.

Jaa tämä sivu

Purentalihashieronta

Purentalihasten aiheuttamat ongelmat ovat hyvin yleisiä. Purentalihakset vaikuttavat hyvin kokonaisvaltaisesti vointiimme. Päänsärky, niskakivut, paine poskionteloissa, korvien tinnitus, nielemisvaikeudet, äänen käheys yms. voi olla peräisin purentalihasten jännityksestä. Taustalla voi olla, että huomaamatta jännitämme poskipieliä tai puremme hampaita yhteen keskittyessämme, stressaantuneina tai kiireisinä. Talvella liukkailla keleillä emme edes huomaa purevamme hammasta, koska huomiomme on keskittynyt liikenteeseen tai teemme töissä jotakin, joka vaatii keskittymisemme ja jännitämme samalla leukapieliä. Monesti yö aikainen bruksismi on yhteydessä päiväaikaiseen jännitykseen.


Taustalla voi olla myös jokin trauma, esim. vaikea viisaudenhampaan poisto, joka on jättänyt liikerajoitusta leukaniveleen ja heijastaa ongelmia purentaan. Taustalla voi myös olla purentaongelmia, joten hoidossa on tärkeää kartoittaa kokonaisuus ja tarvittaessa konsultoida myös hammaslääkäriä kokonaisuuden kartoittamiseksi.


Monesti jännitys kertautuu huomaamattamme. Pyrimme esim. lievittämään niskan kipua muuttamalla pään asentoa tai puremme hammasta enemmän niskakipujen seurauksena. Tämä lisää haasteita ja vaikuttaa kaikkineen koko yläkehon toimintaan. Siksi hoidossa on tärkeää hoitaa koko alue, jotta voidaan vaikuttaa kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin.


Annan sinulle mielelläni kotihoito-ohjeita, jotta voit vähentää juurisyitä purentalihasongelmissa.


Purentalihashieronnassa hoidetaan koko kasvojen, kaulan, rintakehän ja niskan alue. Hoidossa käsitellään kalvojärjestelmää, lihaksia, triggerpisteitä sekä hoidetaan myös suun sisäisesti lihaksia ja varmistetaan leukanivelen hyvä liikkuvuus.


Suosittelen varaamaan hoitoon riittävästi aikaa, min 60 min ja pitempi aikaisissa tai voimakkaammissa jännitystiloissa 75 - 90 min, jotta ehdimme hoitamaan rauhassa koko alueen.

Lämmin hetki - kuumakivihieronta

Kuumakivihieronta on loistava vaihtoehto kylminä talvikuukausina tehostamaan hieronnan vaikutusta. Kuumakivien lämpö pääsee syvemmälle kudokseen rentouttaen lihaksia tehokkaasti. Lämpö myös kiihdyttää aineenvaihduntaa ja verenkiertoa, joka palauttaa lihasten normaalia toimintaa.

Kuumakivihoito hieronnan ohessa sopii erityisesti voimakkaaseen tai pitkäaikaiseen lihasjännitykseen ja lihaskipuihin. Lämpö pehmittää lihaksia ja saamme paremmin käsiteltyä lihaksia lämmön suoman rentoutumisen avulla.

Kuumakivihieronnassa yhdistän lämpimillä kivillä, että käsin tehtävää hoitoa.

Voimme tehdä kuumakivillä myös kokokehon rentouttavan ja palauttavan hoidon, joka lievittää stressiä ja lisää hyvänolon tunnetta vielä pitkään hoidon jälkeenkin.