Ayurvediset hoidot

Śānti - Mielen tyyneys

Ayurvedinen pää - ja kasvohoito

Hoidossa hoidetaan koko pään ja kasvojen alue sekä niskan - ja hartioiden seutua. Hoito tehdään ayurvedisellä hoitavalla pää - ja kasvo öljyllä. Varaathan mukaasi sellaiset vaatteet, jotka voivat öljyyntyä. Hiuksissa käytetään myös ayurvedistä öljyä, joka hoitaa päänahkaa ja hiuksia. Huomioithan tämän suunnitellessasi päivän ohjelmaa ja varaat itsellesi mahdollisuuden päästä kotonasi suihkuun hoidon jälkeen.

Ayurvedinen pää- kasvohoito on loistava lahjaidea. Lähes kaikki nukahtavat hoidon aikana ja voit rauhassa irrottautua kaikesta kiireisessä arjessa!

Ayurvedisen pää - ja kasvohoidon vaikutuksia:

Syvärentoutuminen, stressin ja kiireisen olon helpottuminen

Saa olon tuntumaan virkeältä, energiseltä, nuorekkaalta ja kauniilta

Pään ja kasvojen alueen verenkierron parantuminen

Stimuloi hermojärjestelmää

Helpottaa päänsärkyä ja migreeniä

Auttaa uni ja nukahtamisongelmissa

Poistaa lihasjännitystä ja hiuspohjan kireyttä

Eheyttää, kohottaa ja palauttaa ihon kimmoisuuttaa kasvojen alueella

Hoitaa hiuksia ja hiuspohjaa

Kohottaa mielialaa ja auttaa avaamaan tunnelukkoja

 

Ayurvedinen pää - ja kasvohoito sekä jalkojen yrttihoito

Kokonaisvaltainen hemmotteleva ja rauhoittava hoito, jossa Ayurvedisen pää - kasvohoidon lisäksi saat itsellesi hemmottelevan yrttisen jalkahoidon. Hoidon alussa jalat saavat elpyä lämpimässä yrttikylvyssä, jonka jälkeen laitan jaloille lämmittävän öljykääreen. Hoidon lopuksi saat nauttia kevyestä ja rauhoittavasta jalkojen hieronnasta. 

 

Bahē - Puhdistava virtaus

Ayurvedinen koko kehon hoito

Koko kehon hoito on ihanan täydellinen hoito. Kehosi ja mielesi saa tasapainoisen eheän kokonaisuuden, jossa saat hoidon päälaelta varpaanpäihin saakka. Hoito on hyvin lempeä, rentouttava ja eheyttävä. Saat vaipua levolliseen kiireettömyyden tunteeseen, voit irtautua stressistä ja arjen velvoitteista. Voit vapautua ylimääräisestä tunnelastista, sekä hyväksyä ja arvostaa itseäsi.

Koko kehon hoito on kokonaisuus, jossa hoidetaan pään alue, molemmat jalat, selän, hartioiden - ja niskan alue, vatsan ja rintakehän alue sekä molemmat kädet. Hoidon aluksi sinulle määritellään sinun oma kehotyyppisi ja valitaan sinulle sopivin ayurvedinen hoitava öljy. Varaathan päällesi sellaiset vaatteet, jotka voivat hoidon jälkeen lähtiessäsi öljyyntyä sekä itsellesi aikaa käydä rauhassa kotona suihkussa. Hoidossa myös hiukset ja hiuspohja hoidetaan öljyllä. 

Hoidon vaikutuksia:

Hieronta syvärentouttaa, puhdistaa ja uudistaa koko kehoa sekä mieltä

Verenkierto ja lymfakierto paranee kehossa

Hermojärjestelmä aktivoituu

Kehon aineenvaihdunta vilkastuu ja lihakset rentoutuvat

Vähentää nivelten jäykkyyttä ja notkistaa selkärankaa

Parantaa immuunipuolustusta

Ravitsee ja hoitaa ihoa, sekä hiuksia ja hiuspohjaa

Saa olon tuntumaan virkeältä, energiseltä, nuorekkaalta ja kauniilta

Vapauttaa stressistä ja kiireestä

Hoitoa käytetään erilaisten epätasapainotilojen korjaamiseen, mm:

Toistuviin liikekipuihin

Reumaattisiin kipuihin, fibromyalgiaan

Krooniseen hermosärkyyn ja iskias - hermosärkyyn

Lihaskipuihin ja - jännitykseen

Päänsärkyyn ja migreeniin

Ruoansulatusvaivoihin, lisää ruoansulatuksen tulta ja aktivoi kuona-aineiden poistumista

Ylipainoon ja selluliittiin

Unettomuuteen ja uniongelmiin

Stressiin ja mielialan kohottamiseen


Ayurvedisen perinteen mukaan hoito on suunnattu naisille. 

Jādū - Yrttien taika

Ayurveda on maailman vanhimpia luonnomukaisia hoitoja, jonka juuret ulottuvat syvälle Intialaiseen Veda - tietoperinteeseen. Ayurvediset hoidot ovat levinneet ympäri maailmaa ja yleistyneet paljon myös länsimaisessa kulttuurissa. Ayurvedassa ihmistä ajatellaan kokonaisuutena, jossa kehon ja mielen tasapaino luo hyvinvointimme perustan. Hoidot ovat hemmottelevia ja syvärentouttavia, joissa pystyy hengähtämään rauhassa ja päästämään irti arjen kiireestä.

Ayurveda hoidoissa käytän Frantilan kotimaisia luomuöljyjä oman kehotyyppisi tai hoidon mukaisesti. Hierontaotteet ovat keveitä, pitkiä ja rytmisiä liikkeitä. Ayurveda hoitoihin kuuluu myös tärkeänä osana marmapisteiden hoito. Marmapisteillä (verrattavissa akupisteisiin) voidaan hoitaa syvällisesti kehon toimintoja, doshia ja eri elimiä.  

Ayurveda hoidot sopivat niin nuorille kuin iäkkäillekin, myös lapsille. Ayurvedisestä pää - kasvohoidosta on saatu hyviä tuloksia ylivilkkaitten lasten hoidossa. 

Säännöllinen hieronta ja öljyhieronta edistää terveyttä ja ehkäisee epätasapainotilojen syntyä. Ayurveda hoidoissa olisi hyvä käydä esim. n. kerran kuukaudessa tai ainakin vuoden aikojen vaihtelun mukaan. Jokainen hoitokerta menee kehossa syvemmälle tasolle ja kroonisissa ongelmissa olisi suositeltavaa ottaa sarjahoito lyhyellä aikavälillä, jotta keho saataisiin takaisin tasapainoon. 

Ayurveda hoidon voi ottaa itselleen myös vain rentouttamaan ja tuomaan hyvää mieltä. 

Ilmoitathan jos olet raskaana ennen hoitoa. Ayurvedinen pää - ja kasvohoito on ihanteellinen hoito valmistamaan äitiä ja vauvaa tulevaan synnytykseen.  

 

Ayurvedinen yrttinyytti hieronta

Yrttinyyttihoidossa on omaa taikaa. Kesäkaudella keräilen puhtaat yrtit pihapiiristä. Talvella ne odottavat sinua tuoreltaan pakastettuna valmiina vapauttamaan kaikki kesän tuoksut ja tuomaan auringon pimeyteen.

Nyytit valmistan itse sinua varten ja saat nyytin mukaasi hoidon jälkeen.

Yrttinyytti hieronnassa lämmitän nyytit öljyhauteessa ja koko keho hierotaan lämpimillä yrttinyyteillä taputellen ja sivellen, sekä käsillä hoitaen.                                                                                                                                Hoidon alussa kartoitan sinun ayurvedisen doshatyypin ja käytän kehotyypillesi sopivaa ayurvedistä hoitoöljyä. 

Yrttinyytti hieronta rentouttaa ja hoitaa lihaksia ja niveliä, ravitsee ihoa, lisää aineenvaihduntaa,                tehostaa lymfan- ja verenkiertoa, poistaa kipuja ja jännitystä sekä rauhoittaa mieltä.

Irtaudu kiireestä ja anna lämpimän hoidon tyynnyttää kehosi ja mielesi.

Varaathan päällesi sellaiset vaatteet, jotka voivat hoidon jälkeen lähtiessäsi öljyyntyä sekä itsellesi aikaa käydä rauhassa kotona suihkussa. Öljyn olisi hyvä rauhassa vaikuttaa iholla pari tuntia hoidon jälkeen. 

Ayurvedisen perinteen mukaan hoito on suunnattu naisille.                   

Uusimmat kommentit

28.09 | 08:42

hi there i would like to book a 45 minute massage do you have space today this afternoon (monday 28th sep) by any chance? my name is anthea my email is anthea.moys@gmail.com

20.02 | 09:36

Moikka! Tänne on Turun keskustasta n. 30 min ajomatka. Hoitola on Mynämäellä Mietoisissa; Meripääntie 26 23140 Hietamäki. Etusivulta löydät karttalinkin Hoitolalle.

20.02 | 00:42

Missä hoitola sijaitsee?

27.07 | 21:22

Heippa!
Haluaisin varata niska-hartia-selkä hieronnan 60 min mahdollisimman pian. 30.7. Klo 15.00 jälkeen tai 4.8. Klo 15.jälkeen käyvät minulle.

Jaa tämä sivu